Porto / Porto City Pass & Porto Card

Porto City Pass & Porto Tourist Cards

Vergelijk Porto City Card, toeristenkaarten en tickets in Porto

Porto City Pass

Alle toeristenkaarten en passen voor Porto op een rij, zoals de Porto City Pass en Porto Card kopen; welke tourist cards leveren u echt geld op of besparen u enorme wachttijden?

Vergelijk: Toeristenkaarten & Porto City Pass

In Porto heeft u slecht de keuze uit een paar stadspassen. Een aantal van deze stadspassen besparen u écht geld of zijn vooral heel gemakkelijk, zoals de Porto City Card. Wij zetten voor u de voor en nadelen van alle voordeelkaarten op een rij, zodat u kunt afwegen welke voordeelpas of Porto Card voor u het meest geschikt is.

1) Aanrader: Porto City Card

Deze Porto City Cardis in mijn ogen de enige echte leuke Porto city pass voor een stedentrip. Met één koop heeft u een drietal belangrijke tickets die uw beleving van een stedentrip Porto compleet zullen maken zoals een rondleiding door een portkelder, een fado-show en een rondvaart over de Douro. En nog beter; u krijgt met de toeristenkaart alle tickets online en hoeft u uw tickets dus niet af te halen in Porto. Reserveer via deze link eenvoudig uw Porto City Card. Tijdens het boekingsproces kunt u uw gewenste data en tijdsloten reserveren. Na betaling krijgt u uw tickets per mail toegestuurd of kunt u ze via de smartphone laten zien.

Deze Porto City Pass bevat een aantal belangrijke entreetickets, namelijk:

 • Toegang tot de kathedraal van Porto (inclusief klooster en uitzicht toren)
 • Ticket voor de 6-bruggen boottocht over de Douro op een gerestaureerde rabelo boot
 • Rondleiding door de wijnkelders van Cálem met portproeverij
 • 48 uur hop on hop off bus
 • Bijwonen van een traditionele Fado-show
 • Meer info en reserveren Porto City Card

2) De Porto.Card

Deze Porto Card is de officiële stadpas van de stad Porto en heeft als grote voordeel van de Porto Card kopen is dat bij deze kaart het openbaar vervoer is inbegrepen (afhankelijk van uw gekozen optie is dit 1, 2, 3 of 4 dagen). Nadeel is dat u de kaart nog dient om te wisselen voor een fysieke kaart, maar dit kan bijvoorbeeld al wel op de luchthaven. Ook de 6 gratis musea zijn niet de meest bezochte musea van Porto. Conclusie: deze kaart is alleen interessant wanneer u veel gebruik gaat maken van het openbaar vervoer of veel attracties gaat bezoeken zodat de vele kortingen de kaart zich laten terug verdienen. Meer info over de Porto Card kopen.

Deze Porto Card bevat de volgende voordelen:

 • Gratis openbaar vervoer (metro, STCP-bussen, CP-treinen) voor 1, 2, 3 of 4 dagen
 • Entree tot 6 musea (Casa do Infante, Casa-Museu Guerra Junqueiro, Casa-Museu Marta Ortigão Sampaio, Museu Romântico, Museu do Papel Moeda, Museu do Vinho do Porto)
 • Korting op meer dan 170 bezienswaardigheden, zoals o.a. musea, monumenten, portkelders en rondvaarten op de Douro
 • Meer info en reserveren Porto Card

3) Yellow Bus Combi

Bent u van plan gebruik te gaan maken van de Hop-on Hop-off bussen? Aanbieder Yellow Bus heeft een speciaal combiticket, waarbij naast beide routes van de Hop-on Hop-off bussen (de historische route door het centrum en de kastelenroute naar het strand bij Foz en Matosinhos) ook een bezoek aan de Calém Portkelders en een boottocht over de Douro-rivier zijn inbegrepen. Met dit ticket bent u veel voordeliger uit dan wanneer u losse tickets zou kopen. Meer info over de Yellow Bus Combi.

Deze Yellow Bus Combi bevat toegang tot:

 • 48 uur tickets voor beide routes van de Hop-on Hop-off bussen (losse tickets normaal 24 euro)
 • Bezoek aan de Calém Portkelders
 • Rondvaart met de 6-bruggen boottocht over de Douro
 • Meer info en reserveren Yellow Bus Combi

4) Koop losse tickets

Wanneer u slechts een beperkt aantal attracties wilt bezoeken kan het ook voordelig zijn om losse tickets aan te schaffen in plaats van een Porto City Pass of Porto Card te kopen. De meest populaire tickets voor bezienswaardigheden:

Porto Card kopen
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische stedentrip in Porto Portugal gehad door de goede reistips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Porto."