Porto / Vervoer vliegveld Porto

Van en naar vliegveld Porto

Metro en luchthaventransfer naar centrum Porto (Portugal)

vervoer vliegveld Porto

Hoe komt u van luchthaven Francisco Sá Carneiro in het centrum van Porto? Alle tips over het vervoer en luchthaventransfers tussen het vliegveld (OPO) en het centrum van Porto (Portugal).

Van vliegveld naar hotel in Porto

Het vliegveld van Porto (OPO) ligt 12 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum en staat ook bekend als luchthaven Francisco Sá Carneiro. Om van de luchthaven in Porto naar uw hotel in het centrum van Porto te gaan heeft u vier mogelijkheden:

Optie 1: Metro naar Porto centrum

Metro: U kunt heel gemakkelijk met de metro reizen tussen de luchthaven en het stadscentrum. Metrolijn E (paars) rijdt elke 20 tot 30 minuten vanaf het vliegveld richting halte 'Trindade' in het centrum van Porto (bij Trindade kunt u overstappen op verschillende metrolijnen zoals op metrolijn D die stopt bij o.a. São Bento Station of Vila Nova de Gaia). De totale rit duurt net geen half uur en tickets (Z4) kosten slechts € 2,75. Tickets (Z4) kunt u eenvoudig kopen via de automaten op het vliegveld of metrostation. Let wel op dat u ook uw tickets afstempelt bij de gele automaten voor u de metro instapt (meer info en routeplanner).

Porto Card: Bent u van plan veel met de metro of het openbaar vervoer te gaan reizen? Als toerist kunt u ook deze Porto Card aanschaffen (1 tot 4 dagen), waarmee u naast o.a. gratis openbaar vervoer met de metro ook toegang krijgt tot 6 musea en korting op veel andere attracties (Reserveer alvast uw Porto Card online). Let wel op of de afhaaltijden op de luchthaven aansluiten op uw reisschema.

Optie 2: Taxi vanaf luchthaven

Taxi: Een taxi vanaf vliegveld Porto doet gemiddeld 20 minuten over de reis naar uw hotel in het centrum. Tegenover de aankomstterminal treft u een taxistandplaats en een gemiddelde ritprijs kost ongeveer 30 euro.

Taxi reserveren op het vliegveld

Tip: Ik heb zelf goede ervaringen met Welcome Pickups, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi en de prijs is vergelijkbaar met die van een reguliere taxi. Controleer eenvoudig uw ritprijs bij Welcome Pickups.

Optie 3: Bussen

Bus: Vanwege de uitstekende en goedkope metroverbinding is de bus een minder voor de hand liggende optie. Busmaatschappijen STCP en Resende bieden wel busverbindingen van de luchthaven naar verschillende delen binnen Porto. GetBUS heeft buslijnen naar o.a. Braga en Guimarães.

Optie 4: Huurauto vanaf vliegveld Porto

Met een huurauto: Gaat u een rondreis maken door Portugal? Dan kunt u ook een auto huren op het vliegveld van Porto. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra. Vergelijk eenvoudig verschillende verhuurbedrijven op luchthaven Porto via onderstaande zoekmachine:

vliegveld Porto
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische stedentrip in Porto Portugal gehad door de goede reistips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Porto."